Елмър (ISBN: 9786191860869)

Описание
„Любимец на децата от 2 до 5 – при това съвсем заслужено — ТHE SUNDAY TIMES

„Не се наемам да кажа кое ще ви достави по-голямо удоволствие в тази книга – непредвидимия сюжет или шантавите рисунки... — EVENING STANDARD

„Разказвам истории с думи и картини – ето с какво се занимавам.
Дейв Чант разговаря с Дейвид Маккий

Докато седя в офиса на издателство Андерсън Прес, основано от Клаус Флъдж, и чакам да пристигне Дейвид Маккий, не мога да не забележа колекцията от артикули „Елмър, разпръснати наоколо; фигурки, рекламни стоки – дори килим „Елмър пред внушителното бюро на Клаус. Тук съм, за да разговарям с Дейвид за живота му като автор на детски книги и за двадесет и пет годишнината от появата на първата книжка за Елмър, издадена от Андерсън Прес.

Въпросът ми за произхода на Елмър накара Дейвид да си спомни първоначалната версия, публикувана през 1968 г. от Добсън Букс (с 48 страници, докато сегашната версия е с 32). „Имаше нещо като предговор, не започваше със самата история. Първата версия беше доста по-живописна, по-разхвърляна; разработката отдаваше много по-малко внимание на цветовете в съответните квадрати. После изцяло я прерисувах с друга техника, а текстът пренаписах. Изданието на Андерсън Прес е различна версия, но все пак историята е същата.

Феноменалният успех на Елмър с простичкото, но въздействащо послание да уважаваме различните, придоби световно гражданство. В момента се работи по двадесет и втората история за Елмър; ще следват и още. Ала за Дейвид нито едно от заглавията не е по-важно от другите. Щом приключи с един ръкопис, веднага се захваща със следващия. Признава, че отношението му към Елмър може да се е попроменило с годините.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^