Енциклопедия Britannica , том 4: Човешкото тяло (2011)

Енциклопедия Britannica , том 4: Човешкото тяло (2011)
Описание
Ключови думиЕнциклопедия
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Една от най-успешните и уникални поредици на Британика с невероятно цветни и детайлни илюстрации.
Със своите общо над 18 000 удивителни илюстрации включващи фотографии от National Geographic, NASA, Corbis, ESA и др. , описващи науката по един необикновен начин, поредицата ще бъде прекрасно и уникално допълнение към вашата библиотека. Препоръчва се за всички, които желаят да обогатят своите знания и интереси.

Изчерпателно отразяване на най-важните и актуални теми в науката. Поредицата Илюстрована Научна Енциклопедия е полезно четиво за цялото семейство, както и допълнително помагало в помощ на учениците, което ще им служи като доверен източник на знания, обхващащи широк диапазон от заложените в учебните планове теми. Поредицата покрива ключови научни области: биология, физика, астрономия, геология, устройство на човешкото тяло, медицина, флора и фауна, еволюция и генетика, както и разкрива най-новите изследвания в науката и дава изчерпателни отговори за всеки любознателен разум. С нейна помощ младите читатели ще добият солидни научни разбирания и знания.

Изчистена структура за лесно обучение и бързо възприемане. Всяка глава от книгите включва кратък информативен преглед на темата, след което въвежда четящите в детайлите с помощта на изчерпателни визуални диаграми. В края на всяка книга ще намерите и кратък речник, описващ най-често срещаните термини.

Едни от най-актуалните, стойностни и красиви енциклопедии издавани някога в България, под научната редакция на ст. н. с. I ст. д-р Златозар Боев от Националния природонаучен музей при Българската Академия на науките и изцяло под контрола на Британика.

Как да разберем какво представляваме? От какво сме съставени? Съзнаваме ли, че всички наши действия, включително и четенето на тази книга, са резултат от работата на една невероятно сложна машина?
Въпреки, че често това остава незабелязано, групата от органи, която наричаме „човешко тяло, действа заедно в една изключителна хармония. Мозъкът, сърцето, белите дробове, черният дроб, бъбреците, мускулите, костите, кожата и ендокринните жлези са организирани в отделни системи, всяка със свои специфични дейности и особености. Неразривно свързани една с друга, тези системи работят съвместно и в пълен синхрон за поддържането на живота. Така например няколко различни механизма се грижат едновременно за поддържането на постоянна телесна температура от 37 °C.
И все пак, развитието на всяко едно човешко същество е започнало след сливането на две малки самостоятелни клетки. Въпреки миниатюрните си размери те са съдържали цялата генетична информация, необходима за създаването на един съвършен механизъм. Отворете страниците на тази необикновена книга, изпълнена с невероятно детайлни илюстрации, и научете повече за устройството и способностите
на човешкото тяло.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^