Енциклопедия на татуировките (2004)

Енциклопедия на татуировките (2004)
Описание
Уникална илюстрована енциклопедия за произхода и значението на почти хиляда символа за татуировки, която служи като пътеводител при избора на символ за лична татуировка и дава забележителен поглед върху татуировките като произведения на изкуството.

Татуировките продължават да се налагат като културен феномен и популярността им расте с всеки изминал ден. За хората, които имат намерение да си направят татуировка, изборът на рисунка може да бъде почти непосилен. Разбираемо и изчерпателно пътешествие в картинния свят на татуировките, ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ТАТУИРОВ-КИТЕ представлява изчерпателно описание на символите - едновременно често срещани и необичайни - и хвърля светлина върху историческата, религиозната и културната им значимост.

С повече от триста илюстрации на оригинални татуировки, книгата представлява изумителен сборник от образи, вариращи от древните будистки и китайски модели до такива, които са на мода сред съвременните рокери. Дефиницията на всеки символ включва широко разпространена интерпретация, основаваща се върху исторически факти и културни източници, както и разнообразни тълкувания, развили се през различни културни и времеви периоди.

Назависимо дали ще си изберете татуировка с индивидуална значимост, или искате да научите нещо повече за даден символ, или просто проявявате любопитство към това съвременно изкуство под формата на украса на тялото, ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ТАТУИРОВКИТЕ ще ви даде богатството на тази специфична култура.

Териса Грийн, доктор на философските науки, е археолог и се занимава с научни изследвания в Института по археология Готсън в Калифорнийския университет, Лос Анджелис.
Грег Деймс е художник по татуировките, печелил много награди. Работи в Сънсет стрип тату в Холивуд, Калифорния.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^