Енциклопедия на женската мъдрост и остроумие (ISBN: 9789543211654)

Енциклопедия на женската мъдрост и остроумие (ISBN: 9789543211654)

Енциклопедия на женската мъдрост и остроумие (ISBN: 9789543211654)

от 25,20 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиЕнциклопедия, Литература
Езикбългарски

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Както е известно, едва след дълга и упорита съпротива мъжете са признали правото на жените да мислят. Още по-упорито те са отричали способността на прекрасния пол да използва оръжието на остроумието. „Хуморът е най-вече мъжки атрибут\" - е казал Карел Чапек не чак толкова отдавна. В наши дни той не би повторил това. В тази книга са събрани изказвания на неколкостотин жени - писателки, актриси, политици, учени. За какво? За живота, за света, за мъжете и за себе си.
Най-любопитните отзиви за известни жени са поместени в края на личните рубрики - в под рубриката „Поглед отстрани\".
Някои от включените в книгата изказвания са дадени със съкращения.
Константин Душенко, Галина Манчха
юни 2000
В шестото издание са добавени девет персонални рубрики и около триста цитата. Уточнени са и са допълнени сведенията за авторите в раздела „Мисли на различни жени\"; разширен е илюстративният материал (портретите на авторите). Съкратени са някои цитати от петото издание. Константин Душенко, Галина Манчха
март 2004
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^