Еротизмът (ISBN: 9789545293948)

Описание
Ключови думиРоман
Брой страници220

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Франческо Алберони (роден в Пиаченца, 1929) е Виден италиански социолог, психолог и философ, пос-8етил се на изучаването на колективните чувства и на емоциите на индивида. Автор е на множество трудове с научен характер и книги, предназначени за широк кръг читатели, сред които „Завистниците\" (1990) , „Обичам те\" (1996), „Първата лк)бов\" (1997), „Изворите на сънищата\" (2000), „Изкуството да лидерстваш\" (2002), „Тайнството на влюбването\" (2003), „Секс и любов\" (2005). Преподава социология в свободния университет по езици и комуникации в Милано.

Заедно с „Влюбване и любов\" (1979) и „Приятелството\" (1984), „Еротизмът\" (1986) е част от нашумялата трилогия, посветена на човешките чувства. В тази есеистична книга, изобилстваща от културни препратки, художествени цитати и социологически позовавания, Алберони прониква в сложния и тайнствен свят на еротичната любов, като разглежда по-специално особеностите на еротизма при мъжете и при Жените. До то-

зи момент това бе област, запазена за психоаналитици и сексолози, но също така на която са посветили свои творби велики писател и философи. В книгата си Алберони ни увлича в лабиринта на еротичните изживявани, като успява да отговори на най-съкровените ни въпроси. Кара ни да се замислим Върху това, което не се осмеляваме да признаем, позволява ни да разберем себе си и другите. Най-сетне той ни дава нов език, на който да говорим за тази съществена част от нашия Живот.
Трилогията „Влк)б8ане и любов\", „Приятелството\" и „Еротизмът\" пожъна световен успех и е преведена на двадесет езика.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^