Етика на царството (2010)

Етика на царството (2010)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиРелигия, Теология
Езикбългарски
Брой страници544

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Следване на Христос в съвременния контекст

"Отдалечаването от Иисус Христос и пренебрегване значението на Проповедта на планината довежда до деформации в морала на християните.
Авторите реабилитират Иисус Христос като канара, в която се закотвя християнската етика и посочват мястото Му в живота на вярващите. Според тях познаването на Иисус Христос култивира нашата вяра и й придава специфично значение. Чрез Иисус Христос човек разбира по-дълбоко собствената си същност и високата си ценност, а койт опознава Христосовото учение развива добродетели, с които придобива Божието царство.
Книгата Етика на Царството е успешен опит да си спомним Иисус богочовека и Неговото учение, което би трябвало да определя дневния ред на Христовите последователи и да очертае пътя за безрезервното им следване. "

Проф. д-р Димитър Киров, СУ "Св. Климент Охридски", Богословски факултет
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^