Етническите малцинства в България (2005)

Описание
Ключови думиЕтнография, фолклор
Брой страници252
Тегло340

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

От векове насам нашата нация не е хомогенна. Арменци, власи, евреи, роми, турци трайно са се вписали в историческото развитие на България. Мюсюлмани и християни са живели „плет до плет\", празнували са заедно сватби, кръщенета и годежи. Но познаваме ли достатъчно етносите, населяващи нашите земи, техните колоритни обичаи и историческа съдба? Какво знаем за каракачаните, татарите и армъните?
Не рискуваме ли да се „уеднаквим\", преди да сме разбрали колко сме богати с различните си традиции и култура?
Българският народ е известен със своята толерантност. „Етническите малцинства в България\" е книга, с помощта на която ще направим следващата стъпка: да се опознаем по-добре. Защото, както казва Йовковия герой Сали Яшар, „... с мъки и нещастия е пълен този свят, но все пак има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго - любовта между хората\".
Ибрахим Карахасан - Чънар е роден на 23. Х1.1955 г. в гр. Никопол, Плевенска област.
Възпитаник на СУ „Св. Климент Охридски\", специалност хуманитарна география и история. Преподавател, писател и журналист. Автор е на книгите „Ресимли чоджук китабь\" - учебник на майчин език и „Турция\" - уникално изследване на историята, културата и съвременната икономика на нашата съседка. Живее и работи в София.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^