Етническото прочистване на българите в Източна и Западна Тракия и Мала Азия (2013)

Етническото прочистване на българите в Източна и Западна Тракия и Мала Азия (2013)

от 22,50 лв 2 оферти
Описание
Книгата е документална хроника на първото етническо прочистване на Балканите и в Европа през XX век, извършено спрямо тракийските и малоазийските българи през годините 1903,1913, 1920-1923.
Съдържа стотици кратки но покъртителни разкази на бежанци от Източна и Западна Тракия и Мала Азия по време на анкета през 1924 г. , които отговарят на един и същ въпрос - за причините, които са ги накарали да напуснат бащините си огнища, и десетки тревожни доклади на българските дипломатически представители в Одрин и Цариград до Министерството на външните работи и на изповеданията в София за погромите, убийствата и насилията над мирното българското население, заставено с огън и меч да остави родните си домове и цялото си движимо и недвижимо имущество, за да дири спасение в пределите на умалена България.

Тази книга допълва с нови документи и автентични свидетелства забележителното изследване на акад. Любомир Милетич „Разорението на тракийските българи през 1913 година".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^