Еволюция и генетика (ISBN: 9789548999182)

Еволюция и генетика (ISBN: 9789548999182)
Описание
Ключови думиБиология, Хоби, Енциклопедия
Брой страници96

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Най-новата поредица на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ \"БРИТАНИКА\" на български език:
ИЛЮСТРОВАНА НАУЧНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ - Том 3
ЕВОЛЮЦИЯ И ГЕНЕТИКА
BRITANNICA ILLUSTRATED SCIENCE LIBRARY
 
Една от най-успешните и уникални поредици на ЕНЦИКЛОПЕДИЯ \"БРИТАНИКА\" с невероятно цветни и детайлни илюстрации.
Със своите общо над 18 000 удивителни илюстрации включващи фотографии от National Geographic, NASA, Corbis, ESA и др. , описващи науката по един необикновен начин, поредицата ще бъде прекрасно и уникално допълнение към вашата библиотека. Препоръчва се за всички, които желаят да обогатят своите знания и интереси.
 
Изчерпателно отразяване на най-важните и актуални теми в науката.
Поредицата Илюстрована Научна Енциклопедия на БРИТАНИКА е полезно допълнително помагало в помощ на учениците, което ще им служи като доверен източник на знания, обхващащи широк диапазон от заложените в учебните планове теми. Поредицата покрива ключови научни области: биология, физика, астрономия, геология, устройство на човешкото тяло, медицина, флора и фауна, еволюция и генетика, както и разкрива най-новите изследвания в науката и дава изчерпателни отговори за всеки любознателен разум. С нейна помощ младите читатели ще добият солидни научни разбирания и знания.
 
Изчистена структура за лесно обучение и бързо възприемане.
Всяка глава от книгите включва кратък информативен преглед на темата, след което въвежда четящите в детайлите с помощта на изчерпателни визуални диаграми. В края на всяка книга ще намерите и кратък речник, описващ най-често срещаните термини.
 
Едни от най-актуалните, стойностни и красиви енциклопедии издавани някога в България, под научната редакция на ст. н. с. I ст. д-р Златозар Боев от Националния природонаучен музей при БЪЛГАРСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ и изцяло под контрола на Британика.  
 
Цялата поредица BRITANNICA ILLUSTRATED SCIENCE LIBRARY:
- обхваща общо 1728 страници в 18 тома
- е спечелила наградата „ИЗБОРЪТ НА УЧИТЕЛИТЕ ( TEACHERS’ CHOICE SM) на LEARNING©  MAGAZINE
- Финалист за награда GOLDEN LAMP
 
ЕВОЛЮЦИЯ И ГЕНЕТИКА - Том 3
Кога се появяват хората? Кое ни прави различни от животните? Как се е развил езикът? Защо дешифрирането на човешкия геном е толкова важно? Настоящата книга предлага отговори на тези и много други въпроси, отнасящи се до загадките и чудесата на човешката еволюция.
Ще откриете информация и за последните открития, свързани със структурата на ДНК - молекулата на наследствеността, отворили нови области на научното познание и практика. Те допринасят за напредъка на клиничната и съдебната медицина и поставят нови въпроси за произхода на живота и посоката на човешкото развитие. Разгадаването на човешкия геном е важно не само за опитите да се обясни защо сме тук и за изучаването на еволюционното ни минало, но и дава шанс да променим бъдещето си.
Тази удивително илюстрирана книга ще ви запознае с историята на човешкия стремеж към себепознание. Ще научите отговорите на много успешно разгадани от науката загадки - познание, позволило на човека да контролира и променя света, в който живеем. Свят, чието научно, технологическо, художествено и индустриално развитие ни удивлява, а понякога и плаши. Ще научите и за трудностите - минали и предстоящи - които ни карат да задаваме още и нови въпроси и да търсим отговорите им чрез нови методи и в нови области на науката.
Не чакайте повече! Разлистете страниците и се насладете на тази книга, която може да се окаже начало на едно завладяващо приключение в света на науката.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^