Евреите, светът и парите (ISBN: 9789543200023)

Евреите, светът и парите (ISBN: 9789543200023)

Евреите, светът и парите (ISBN: 9789543200023)

от 17,10 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиИстория
Езикбългарски
Брой страници616

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Световноизвестен финансист и икономист, познат във Франция и като автор на романи, Жак Атали (род. в 1943 г. ), израилтянин по произход, посвещава произведението си на икономическата и духовната история на еврейския народ. Избран народ според Светото Писание, народ-паразит според Хитлер, стремящ се към световно господство според любителите на сензационни
писания за елитарни заговори - евреите са дали на човешката цивилизация толкова много, че заслужават сравнение с народи, запазили териториалните си държави, като китайския, гръцкия или италианския. Стегнато, занимателно
написана, книгата на Атали, построена въз основа на структурата на Тората,
или Петокнижието, представлява интерес и за антисемити, и за проционистки настроени, и просто за любознателни читатели. В нея намират място образите на забележителни фигури от еврейските диаспори, сред които Теодор Херцел, чиято съдба може да се сравнява със съдбите на Джузепе Мацини и Георги Раковски.
Авторът се опитва искрено да намери път към хармонията между морал, пари и мирно съжителство, като отправя посланието си към народа на Израел и към всички хора на планетата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^