Еврейски сатирикон (2003)

Еврейски сатирикон (2003)
Описание
Ключови думиХумор
Брой страници192
Тегло149

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Какво дължи Европа на евреите? Различни неща, добри и лоши, но преди всичко едно, което е едновременно добро и лошо: мащабността на морала, страховитостта и величието на безкрайните изисквания, на безкрайните значения, романтиката и възвишеността на моралните въпроси – следователно тъкмо най-привлекателната, най-деликатната и най-подбраната част от онези игри на цветовете и изкушения за живот, в чиито отблясъци днес гори небосводът на нашата европейска култура – и може би изгаря. Ние, артистите сред зрителите на философите сме благодарни на евреите.
Фридрих Ницше,
Отвъд доброто и злото

Колкото и да се оспорват националните, регионалните, съсловните, а дори и чисто професионалните особености на хумора, ако наистина е хумор, трябва да има свои постоянни, неизменни особености, които го правят именно хумор и го отличават както от другите форми на несъмнено по-широката сфера на комичното, така и още повече многобройните форми и порождения на човешкия дух.
Но дори и само поради факта, че досега са издавани много сборници на различни езици /... /става ясно, че някакви национални, регионални, съсловни, а и чисто професионални особености на хумора съществуват, без при това да променят основната му същност – да е хумор.
Иван Славов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^