Описание
Ключови думиИстория
Брой страници1342

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

НАКРАТКО ОТ ПРИСЪЖДАНЕТО НА НАГРАДАТА NCR 34 1997
От Ледниковата епоха до Студената война, от Рейкявик до Волга, от Минос до Маргарет Тачър - тук Норман Дейвис ни разказва цялата история на Европа в един-единствен том. Избрана десет пъти като Книга на годината, това е най-амбициозната история на континента, която е писана някога,
„Рядко са книгите с истинско качество и значение. Историята на Европа от Норман Дейвис е една от тях. Тя е блестящо постижение, написано с интелект, яснота и поразителна широта на познанията... Това е книга, която всеки трябва да прочете\".
А. К. Грейлинг, Financial Times
„Благороден паметник на ерудицията и още по-благороден заради това, че е изпълнен с изненада и чувство... Има превъзходни оценки на изключително смели теми\".
Ян Морис, Independent
„Изчерпателна, предизвикателна и изключително стимулираща\".
Майкъл Бърлайт, Independent on Sunday
„Огромна, героична книга... След Дейвис никога няма да бъде възможно отново да се напише история на Европа по стария начин\".
„Прелива от наука, пращи от здрав разум, искри от остроумие и изобилства с добри преценки. \"
Фелипе Фернандес-Арместо, Sunday Times
„Монументална, достоверна... Книга за търсещи умове от всяка възраст, тя ще отговори на стотици въпроси и ще провокира още хиляди\".
Ноел Малкълм, Sunday Telegraph
„Една от онези велики книги... Тя заслужава възможно най-великата читателска аудитория\".
The Times
„Никоя история на Европа, написана на английски език, не е била толкова безпристрастна в отношението си към Изтока и Запада... Силна изразност, живи детайли, решителни мнения, убедителен анализ - всичко това я превръща в едно невероятно четиво\".
T. L. S.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^