Европейската заповед за арест (2009)

Европейската заповед за арест (2009)
Описание
Предмет на изследване в книгата са най-важните въпроси на Европейската заповед за арест (ЕЗА). Разгледани са формата и съдържанието на ЕЗА, както и определянето на компетентните органи за нейното издаване и изпълнение.

Специфично място се отделя на въпроса за двойната наказуемост на престъплението и случаите, в които отпада изискването за нейното наличие, предаването на заповедта и задържането на лицето, съдебното производство по изпълнение на ЕЗА в съдебните инстанции, както и процедурата при съгласие на лицето. Значителна част е отделена на основанията за отказ за изпълнение на ЕЗА - задължителни и изборни. Разглеждат се последователно и гаранциите, които могат да бъдат изисквани при изпълнение на ЕЗА, и тяхното съдържание. Отделено е място и за някои възможни усложнения в процедурата по изпълнение
на ЕЗА - конкуренция на ЕЗА, временно предаване на лицето, отложено изпълнение на ЕЗА или временно условно предаване на лицето.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^