Език и писменост: произход и развитие (2008)

Език и писменост: произход и развитие (2008)

Език и писменост: произход и развитие (2008)

от 13,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Наука
Езикбългарски
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Книгата е структурирана в четири основни части. Първата част "Езикът - този прекрасен феномен" разглежда видовете комуникация, комуникацията при животните, членоразделната реч, специфичните характеристики на човешкия език, основните хипотези за произхода на езика, теориите за езиковите промени, смесените езици, изкуствените езици. Втората част "История на писмеността" представя понятието "графика", дописмените визуални послания, възникването на писмеността, тайните на етруската писменост, писмените системи на народите в Централна Америка, магията на древните руни, възникването и развитието на славянската писменост. Третата част е посветена на древните цивилизации и езици. Четвъртата част "Езикът като цел" представя зараждането на античната филология.
Мария Китова-Василева е завършила "Испанска филология" в СУ "Свети Климент Охридски". Докторската и дирертация е на тема: "Еволюция на модално-темпоралната система на испанския език". Изнасяла е академични лекции в Стокхолм, както и в университетите на различни градове в Испания (Мадрид, Саламанка, Барселона, Логроньо, Лерида, Валенсия, Луго, Кордова). Голяма част от трудовете й са публикувани в чужбина: автор е на няколко монографии, учебници, учебни помагала, множество студии и статии, публикувани рецензии и специализирани преводи в областта на съвременното езикознание. През 2006 г. й е присъдено научното звание "професор". В Нов български университет преподава Общо и сравнително индоевропейско езикознание.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^