Езиковият инстинкт: Как умът създава езика (ISBN: 9789543213146)

Езиковият инстинкт: Как умът създава езика (ISBN: 9789543213146)

Езиковият инстинкт: Как умът създава езика (ISBN: 9789543213146)

Описание
Ключови думиФилософия

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Стивън Пинкър е психолингвист и когнитивист; няколко години е директор на Центъра по мозъчни и когнитивни науки в Масачусетския технологичен университет, в момента е професор по психология в \"Харвард\". Огромна популярност придобива с книгите си Езиковият инстинкт (1994), Как работи умът? (1997), Думи и правила (1999) и Празната дъска (2002).

Езиковият инстинкт синтезира най-новите научни открития в лингвистиката, експерименталната психология, еволюционната биология и невронауката, за да даде отговор на въпроса: какво представлява езикът? Концепцията на Стивън Пинкър за езика като вродена способност на ума, изработена в хода на еволюцията, е грандиозно предизвикателство срещу релативизма, владеещ социалните и хуманитарните науки през ХХ в. Пинкър пише с искрящо чувство за хумор и умее да предаде и най-сложните теории по достъпен и увлекателен начин, а книгата изобилства с примери от литературата и ежедневната реч, помагащи ни да осъзнаем какво чудо е езикът във всички свои прояви. А тайната на езика ни открива достъп до още по-голямата загадка: как работи умът?

Вдъхновяващ синтез - забавно, напълно достъпно изследване, истинско угощение за влюбените в езика, което ще провокира специалистите в множество дисциплини.
\"Пъблишърс Уийкли\"
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^