Езикът - наука и практика (2014)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Наука
Езикбългарски
Брой страници700
Тегло967

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Юбилеен сборник по повод 65-годишнината на проф. Мария Грозева-Минкова

Сборникът "Езикът - наука и практика" е посветен на 65-гоишниния юбилей на проф. Мария Грозева-Минкова и включва статии на преподаватели от Нов български университет, СУ "Св. Климент Охридски, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", ЮЗУ "Паисий Хилендарски, ТУ, София и др. Включените в сборника публикации са в областта на езикознанието, теорията и практиката на превода, литературата и обучението по съвременни езици. Техните автори са както известни, отдавна утвърдили се учени и преподаватели, така и автори, които правят първите си стъпки в изследователската практика и в професионалния си път. Статиите са ценен източник на информация и идеи за изследователска и творческа работа и за насърчаване на задълбочени научни занимания от страна на преподаватели и студенти.
Научните интереси на проф. д. ф. н. Мария Грозева са в областта на съпоставителното езикознание, лингвистика на текста, социолингвистика, теория на превода, психолингвистика, чуждоезиковото обучение. Член е на престижни международни и национални асоциации.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^