Езотерична астрология (2009)

Езотерична астрология (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиАстрология
Езикбългарски
Брой страници536

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Езотеричната астрология, наречена още астрология на душата, е науката, която изучава висшето предназначение на човека. Душата е онази вечна, безсмъртна и чиста наша същност, която ни води през различните прераждания по пътя на нашата еволюция.
Навлизането в Новата епоха на Водолея се характеризира с онзи процес, който Учителя Дънов нарече "разцъфтяване на човешката душа". Затова колкото повече приближаваме към тази Нова епоха, толкова повече се нуждаем от методи, които ни помагат да разбираме душата и предназначението си.
Традиционната западна астрология, наричана още астрология на личността, се занимава с по-земните, ежедневни въпроси и проблеми на човешкия живот. Тя не е в състояние да разкрие висшето предназначение на душата, нито да опише нашия живот от духовна гледна точка и в контекста на по-голямата система, от която всички ние сме част. За тази цел са ни нужни нови, по-съвършени методи.
Именно такъв метод е езотеричната астрология, която се базира на Учението за Седемте Лъча. Седемте лъча са липсващото звено в астрологията. Те са седем велики енергийни вибрации, които навлизат в нашата Слънчева система от Космоса и се проявяват във всичко, което ни заобикаля, и в самите нас. Както планетите, така и нашите души и тела са просто проводници на тези седем велики космични принципа.

Тази книга е написана от Алис Бейли под телепатичната диктовка на Учителя Джуал Кхул и представлява един от трудовете от Учението за Седемте Лъча. Учителят Джуал Кхул е главният астролог и лечител на нашата планета. Наречен "Най-образованият Учител", неговата мисия бе да предаде на човечеството знания, необходими за Новата Епоха.
"Езотерична Астрология" е първата книга от серия книги по астрология на душата, предлагани от издателство "Анхира". Тя е предназначена за всеки човек, който иска да си отговори на вечните въпроси "Кой съм аз, откъде идвам и накъде отивам". Особено полезна е за хората, които изучават и практикуват астрология, и които не искат да се ограничават в рамките на традиционната западна астрология на личността.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^