Описание
Ключови думиЛитература
Брой страници256

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Природата иска от нас да работим върху себе си. Ние всички сме тук, за да усвоим уроците, да преминем през определени изпитания, които ще помогнат да израснем духовно, а сумата от тези уроци и преживявания определя каква цел има душата в настоящото си прераждане. Ние всички се подчиняваме на условия, породени и поставени в минали прераждания, които сме пренесли в настоящото прераждане и трябва да се справим с тях или да ги преживеем в още по-тежка форма в бъдещи прераждания, докато не усвоим урока.

Достъпната и разбираема проза на Баруча има огромно значение при обясняване на някои изключително сложни понятия. Книгата е зашеметяваща и упойваща за незапознатите и направо странна за онези, които не вярват в кармата, преминаването на душата от тяло в тяло и съществуването на света на душите.

Казват, че когато ученикът е готов, тогава и Покровителят, който ще го наставлява в духовното израстване се появява. В книгата на Баруча, написана като роман, но чиято тематика е посветена на истините в този живот (и следващия), Покровителят е Саи Баба от Ширди и в крайна сметка тези истини се свеждат до живот изпълнен с доверие и благодарност към Покровителя, който ще се погрижи за временните и духовни нужди на своя следовник. Тази вдъхновяваща книга ще укрепи вярата на мнозина и вероятно ще отвори просвет, през който да се промъкне вярата в душата на други. Последният ред от бележката за книгата обобщава същината и посланието на романа: „Смъртта е мит. За разлика от незнанието, животът не знае край.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^