Фалшифициране на времето (ISBN: 9789547381223)

Фалшифициране на времето (ISBN: 9789547381223)

от 7,48 лв 4 оферти

Още оферти

Описание
Ключови думиИстория, Наука

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Реконструкцията на възникването на ранното християнство не е научен труд. Тя няма за цел никого да убеждава, придумва или обижда, а да носи радост с идеите си. Тя е произведение на изкуството, чернова с поглед към бъдещето, изобретение.

Като всяко произведение на изкуството и реконструкцията на историята е извън времето. Книгата можеше да е написана още преди петстотин години, а би могла да става за четене и в далечното бъдеще -доколкото книгите ще се запазят дотогава, защото тя иска да постави наред с действителността още една друга реалност. Защото тя няма да е по-близка до действителността, което е просто невъзможно, но ще бъде по-дружелюбна - една история, която обслужва по-добре нашите актуални духовни потребности.

Нашите ли? Кои сме ние? За кого се пише историята? Със сигурност не за строго вярващите християни, те са доволни от тяхната си история и не се нуждаят от друга. Не и за безверниците, които изобщо не се нуждаят от история. Те и не биха разбрали много твърдения, дори и да схванат новостта им. Тя е адресирана към всички онези, които са готови да се учат - който иска да знае, може да погледне многообразните възможности, които предлага новонаписаната история.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^