Фамилна енциклопедия - Т. 9: Техника и медии (2003)

Фамилна енциклопедия - Т. 9: Техника и медии (2003)

Фамилна енциклопедия - Т. 9: Техника и медии (2003)

от 17,91 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиАлбуми, Енциклопедия
Езикбългарски
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.720 кг

Настоящето издание включва два основни раздела – техника и медии.

ТЕХНИКА

Целта на този раздел от \"Фамилна енциклопедия\" е да даде един обобщен поглед върху обширния свят на съвременната техника, която променя нашия свят наравно с научните идеи. За разлика от раздела \"Открития и изобретения\", който проследява развитието на технологиите във времето, тук гледната точка е много по-съвременна. Представянето на машините и съоръженията в областта на енергетиката, производство на индустриални и селскостопански продукти, осъществяването на материален и нематериален пренос (съответно транспорт, информатика и телекомуникации), както и научният инструментариум е в сравнително по-скорошен етап от тяхното развитие.

В този раздел основна роля играят илюстрациите, които позволяват да се \"видят\" устройствата на машините, съоръженията и инсталациите. Текстът и принципните схеми описват действието и устройството на най-използваните машини, двигатели и уреди.

МЕДИИ

Комуникациите представляват различни форми на взаимодействие: от обмяната на идеи по време на разговор до дистанционните социални контакти между индивиди, свързани с един и същ информационен източник. В раздела \"Медии\" на \"Фамилна енциклопедия\" са представени основите на комуникацията, които простират влиянието си върху масовата публика - т. е. масмедиите. Това са пресата, радиото, телевизията и киното, което е и обект на отделен раздел. В настоящия раздел от \"Фамилна енциклопедия\" е представен и един особен вид източник на информация, за който специалистите твърдят, че отдавна е намерил място в комуникацията - става въпрос за рекламата.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^