Фармацевтичен маркетинг (ISBN: 9786191603121)

Фармацевтичен маркетинг (ISBN: 9786191603121)

от 39,90 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика, Маркетинг
Езикбългарски
Брой страници546
Тегло698

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Все още не малко специалисти в областта на здравеопазването и медицината смятат, че маркетингът не е управленска дисциплина, която може да се използва успешно в здравеопазването, производството и търговията с лекарствени продукти и медицински изделия.
Маркетинговите дейности се разпростират и до обществени услуги, каквато е мидицинската помощ, организациите с идеална цел и свободните професии.
Маркетингът е съвкупност от управленски методи, но главно е философия за насочване на лекарствените продукти към потребителя и е средство за управление на здравеопазването.
Маркетингът е специализирано упражняване на професия и управление. Става въпрос за управленски процес, подлежащ на планиране, организация и контрол. Маркетингът - това не е реклама, а медицинска култура, радикално насочена към пациента за задоволяване на неговите потребности. Маркетингът на фармацевтични продукти включва стокова, дистрибуционна, ценова и комуникационна политики, като се занимава с разпространението на лекарствени продукти и медицински услуги.
Настоящото издание поставя две основни задачи: да създаде интерес у читателите и студентите към изучаването на маркетинга и да очертае рамката на основните аналитични инструменти, полезни в практиката на фармацевтичния маркетинг.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^