Фатих-Харбие (ISBN: 9789549461114)

Описание
Пеями Сафа /1899-1961/ е роден в Истанбул. Той е син на известния поет Исмаил Сафа. Още на тринадесет годишна възраст започва да работи в сферата на пощенските услуги и прекъсва образованието си, но през целия си живот не спира да се образова сам. В периода 1914-1918 година работи като учител, а от 1918 година до края на живота си като журналист във вестник. Заедно с брат си Илхами издава собствен вечерен вестник на име "Двадесети век".

В романите си той говори за упадъка на обществения морал, за колебанията, породени от навлизането на модернизма, за противоречията между отделните социални слоеве и между различните поколения.

В романа си "Фатих-Харбие" Пеями Сафа проследява влиянието на западната култура върху взаимоотношенията в турското общество, появило се в периода след Танзимата. Именно този неминуем сблъсък между културите на Изтока и Запада е причина за раздорите между двамата влюбени герои на романа - Нериман и Шинаси. Въпреки всичко, ще успеят ли да съхранят любовта си?
Романът е класика в турската литература. По него е направен телевизионният сериал "Двете лица на Истанбул".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^