Феминисткото знание (2002)

Описание
Тази преводна антология е вторият проект на Българската асоциация на университетските жени за запознаване на българския читател с постиженията на световната феминистка теория. Тук е представен вероятно най-интересният период в нейното развитие - 70-те и 80-те години на XX век, когато става интелектуалното и научното "узряване" на съвременния феминизъм.
Предложените гледни точки отразяват подривния потенциал на феминисткото знание, отварянето на възможности за множественост, които не могат вече да бъдат "затворени", поставянето под въпрос на крайъгълни камъни на хуманитаристиката като "знание", "истинност", "обективност".
Текстовете в антологията са представителни за някои от най-интересните теоретични насоки на развитие, а също и за политическите актуалности на феминизма, които в голяма степен определят и състоянието му в началото на XXI век.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^