Философия и завръщане към себепознанието (2001)

Философия и завръщане към себепознанието (2001)

Философия и завръщане към себепознанието (2001)

от 10,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиФилософия
Езикбългарски
Брой страници336

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В тази книга Доналд Верин обосновава идеята, че англо-американската философия и философията на континента са изгубили своята жизненост и предлага алтернатива.
Той защитава възраждането на философията на Новото време чрез завръщане към нейните корени в Сократовия хуманизъм и към идеите за гражданска мъдрост и благоразумие като ръководещи човешката дейност принципи.
Верин анализира същността на технологичното общество и твърди, че разрастването на човешките желания в него елиминира ценностите, въплътени в традицията на човешката глупост - такава, каквато тя е видяна от Брант, Еразъм и др.
Като обръща особено внимание на наследството на късната античност на Гърция и Рим, авторът прави опит да възроди древната делфийска максима „Познай себе си" – идеята за гражданска мъдрост, която според Верин липсва още от времето на Декарт.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^