Философия на масонството. Масонската концепция за човека (2004)

Философия на масонството. Масонската концепция за човека (2004)

Философия на масонството. Масонската концепция за човека (2004)

от 10,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзотерия, Религия
Езикбългарски
Брой страници184

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В тази книга Джулиано Ди Бернардо, един от най-именитите учени на Масонството, представя теоретично възстановяване на масонското мислене, което е изключително актуално в исторически момент като настоящия, в който е необходимо да се дадат на Масонството такива точни очертания, че то да не бъде обърквано с други възгледи, които нямат нищо общо с масонските идеали.
Замисълът на това изследване е да даде отговор на следните въпроси: Съществува ли философия на Масонството? Съществува ли масонска концепция за човека и за живота? В кои документи тази концепция намира своята кодификация?
Ди Бернардо показва много ясно и компетентно, че масонското виждане е подкрепено от точна практическа философия, обхващаща човека, неговата природа и целенасоченост. В хода на своята история масонската мисъл развива виждането си за човека, достигайки до прецизирането и кодифицирането на някои основни характеристики на този възглед, които в своята цялост съставят масонската концепция за човека, изразена от пет ключови понятия: Свобода, Толерантност, Братство, Трансцендентност, Тайна на посвещението.
Именно преплитането на тези понятия представлява идеалното наследство на масоните, което в хода на една дълга и многозначителна историческа традиция е кодифицирано в Конституциите на Андерсън, в Landmarks и в Декларации. Въпреки тяхното многообразие и трудно тълкувание, може да се обособи едно единно, ясно и трайно гледище.
Тази книга, преведена на основните чужди езици, е основа за формирането на поколения масони в много страни по света.
Джулиано Ди Бернардо е професор по философия на науката при Университета в Тренто, Италия. Почетен член на много Академии, между които и на Международната Академия по Философия на Науките. Автор на многобройни трудове по нормативна Логика и по Философия на хуманитарните науки, между които специално място заемат "Увод в логиката на нормативните системи", "Изследване на социалния свят", "Правила на социалната дейност". Посветен в Масонството през 1961 г.
Велик майстор на Великия Изток на Италия (1990 - 1993 г. ). Основател иВелик майстор на Великата регулярна ложа на Италия, единственото масонство в Италия, признато от Обединената Велика ложа на Англия (1993-2002 г. ).
Основава отново Великата ложа на Румъния (1993 г. ), Великата ложа на Молдова (1999 г. ), Великата ложа на Украйна (1999 г. ).
Участва в новото основаване на Великата ложа на Унгария, на Великата ложа на Чехословакия, на Великата ложа на Полша и на Великата ложа на Португалия. Удостоен е с най-високите масонски ордени.
Основава Международна Академия на Илюминатите, чийто президент е, със седалище - гр. Рим, Площад Испания.
Публикува също и "Възстановяване на Храма. Масонски проект за една нова утопия" (1966 г. ), преведена на основните езици в света.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^