Финансов анализ (2013)

Описание
Материалът в учебника „Финансов анализ" на Виолета Касърова е структуриран в осем основни раздела „Финансовият анализ в контекста на съвременната икономика", „Характеристика на финансовия анализ", „Информационно осигуряване на финансовия анализ", „Инструментариум на финансовия анализ", „Счетоводен аналитичен модел", „Стойностен аналитичен модел", „Специални приложения на финансовия анализ", „Практикум по финансов анализ". В него се разглеждат подробно, както традиционни показатели и модели за анализ на финансовия отчет на стопанската организация, така и иновативни аналитични инструменти, свързани с капиталовия пазар, икономическата печалба и остатъчните парични потоци. За усвояване на изчислителния инструментариум в изложението се предлагат много примери, а за трениране на аналитичните навици на читателя е включен разделът, съдържащ тестове, казуси, ситуации, хитроумии въпроси и учебни кръстословици. С очертаните концептуални рамки на съвременния финансов анализ и множеството практически примери учебникът ще бъде полезен не само за студентите, но и за практикуващи анализатори и мениджъри.
ВИОЛЕТА КАСЪРОВА е преподавател по финансов анализ, оценка и управление на стойността в HBV, департамент „Икономика". Има докторска степен по икономика и научно звание „доцент" на ВАК. Правоспособен оценител на търговски дружества и вземания, недвижими имоти, финансови активи и финансови институции. Притежава професионален опит като финансов анализатор и независим оценител. Автор е на редица публикации по финансов анализ и стойностно базиран мениджмънт. Участвала е в пазарни оценки на нефинансови и финансови предприятия и активи. Член на Камарата на независимите оценители в България. Вещо лице на Агенцията по вписванията.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^