Фитотерапия на стомашно-чревните заболявания (2003)

Фитотерапия на стомашно-чревните заболявания (2003)

Фитотерапия на стомашно-чревните заболявания (2003)

от 4,75 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиАптека, Медицина, Здраве, Здраве
Езикбългарски
Брой страници100

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Добре известно е, че стомашно-чревните заболявания имат голяма социална значимост поради високата им честота и периодично причиняваната от тях нетрудоспособност. Това обуславя факта, че лекарствените растения намират най-широко приложение при лечението на стомашно-чревните заболявания. Авторката на настоящия труд д-р Ст. Иванчева е представила над 60 лекарствени растения с доказан фитотерапевтичен ефект по отношение на целия спектър заболявания, свързани със стомашно-чревния тракт. При голям брой от разглежданите заболявания, посочената от авторката фитотерапия може да се разглежда като предпочитан метод на лечение. От друга страна, предвид големия брой описани лекарствени растения и техните нееднозначни терапевтични свойства, напълно уместно е подчертано знчението на консултацията с лекар-фитотерапевт преди евентуално самолечение. Особено полезен е приложеният азбучен указател на стомашно-чревните заболявания, при които намират приложение посочените в настоящия труд лекарствени растения, тъй като дава възможност за бързо и компетентно ориентиране по отношение на лечебните свойства на всяко едно от представените лекарствени растения.
Значимостта на разглеждания проблем и внушителния обем информация относно фитотерапевтичната ефективност на представените лекарствени растения ми дава основание да препоръчам на широкия кръг читатели, които се интересуват от постиженията на съвременната фитотерапия, това оригинално и изключително полезно четиво.
Акад. д-р Веселин Петков
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^