Фолклорен калейдоскоп (ISBN: 9789545274596)

Фолклорен калейдоскоп (ISBN: 9789545274596)
Описание
Ключови думиУчебник

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Български народни песни

Приказки на народите

Легенди

Пословици

Поговорки

Гатанки

Вятърът на времето е отвял плявата и зърното е останало на хармана. Зърното за хляб и за семе. Така е и с народното творчество. Така е и в тази книга.

В нея сме вложили и това, което специалистите са подбрали като най-подходящото и най-необходимото за учебниците, и сме добавили най-хубавото извън тях. Въпреки различните вкусове и критерии, едни и същи песни, приказки и легенди се харесват от всички. Именно в това единство на задължителното от учебниците за втори, трети и четвърти клас и допълнителното, поставено в органична взаимовръзка, е силата на тази книга. Постарали сме е да включим най-известните и интересни приказки от фолклора и другите народи, които се учат в трите класа.

Във „Фолклорен калейдоскоп" учителите ще намерят с какво да разширят и разнообразят познанието на учениците и да осъществят приемствеността в това познание между класовете.

Учениците ще могат да се подготвят по всички задължителни текстове и да покажат допълнителни знания. Така личният им избор ще помогне да открият красотата на нашето народно творчество.

Книгата е незаменим помощник за ученици и учители.

Атанас Звездинов
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^