Газовата война (2009)

Газовата война (2009)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПублицистика
Езикбългарски
Брой страници248

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Румяна Угърчинска в сътрудничество с Жан-Мишел Каре

В миналото политическата власт на Съветския съюз се измерваше с 14 000 ядрени бойни глави. Днес тя се измерва с тръбопроводите, които свързват Русия със Запада.
-Крис Уийфър-

В началото на ХХІ в. Европа е в тревога от все по-скъпия петрол и неговите намаляващи запаси. Започва надпреварата за „синьото злато, лумват заплетени конфликти.
Газът е в центъра на тази нова „голяма игра. Русия притежава над една трета от световните запаси на природен газ. Тя е най-големият производител и износител в света. Утре тя ще е единственият доставчик, който ще диктува свои закони. Пред бившата съветска империя, която търпеливо, в продължение на повече от тридесет години, изгражда газовата си мощ, се разкрива неограничена власт. Ако Европа се е хванала в мрежите й, това е, защото е искала да го стори. Една предизвестена война, световни геополитически игри, събития, които от десетилетия присъстват в новините на медиите, но същността е зад кулисите: неогласени споразумения, лични апетити и тайни сметки.

Румяна Угърчинска е родена през 1963 г. в София, но само 9 години от живота си е прекарала в България. Гимназия завършва в Париж, а френска филология - в СУ Кл. Охридски. След това идва магистратурата по информация и комуникации в Сорбоната. През последните години Румяна Угърчинска е редовен автор в различни френски вестници и списания, включително на най-печелившия седмичник Мариан. Чете лекции в Изследователския департамент по съвременни криминални заплахи към правния факултет Асас Париж II. Теми на нейните публикации и разработки са мафиите в Източна Европа, нелегалните канали за трафик, фундаменталистките организации от Кавказ до Босна и т. н. През 2005 г. издава в Париж първата си книга - КГБ и компания на щурм към Европа. Втората й книга, Истината за атентата срещу Йоан-Павел II, 2007 г, излиза във Франция едновременно със документалния й филм по същата тема, излъчен пред 5 милиона зрители по Канал+.

Жан Мишел Каре с чието сътрудничество е написана книгата "Газовата война" е френски документалист и режисьор на филми, между които Курск и Системата Путин излъчени по Франс2. Автор е на книгите Горещи въглища и Путин, кръсникът на всички Русии.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^