Генералът и артистите (2008)

Описание
Ключови думиБиографии
Езикбългарски
Брой страници222

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Състояние: отлично
Издателство: Български писател
Град на издаване: София
Налични бройки: 1
Ширина: 145 мм
Височина: 205 мм
Корици: меки
Ключови думи: театър, актьори, артисти

МАРИЯ ГАЛИШКА-ВЛАДИМИРОВА, авторката на тази книга, е родена в село Ставерци, Плевенско през 1940 г. Журналистка и преводачка от испански и руски език. Член на Съюза на българските журналисти от 1978 г. Специализирала журналистика в Московския държавен университет „Михаил Ломоносов" и в Кубинското радио „Хавана". Работила е в Испанската редакция на Българското радио, а също в редакциите на вестниците „Учителско дело" и, Аз Буки". Автор е на статии, есета, разкази, очерци, както и на десетки интервюта с изтъкнати личности от България, от Испания, Русия и Латинска Америка, публикувани в различни вестници и списания. Превела е множество стихове от испански и латиноамерикански поети, излъчвани по Радио София и включени в антологии, както и разкази и пиеси... Съставителка е на два сборника с разкази от Димитър Ив. Шитманов. Отличена с две първи награди от конкурси за разказ на „Вестник за жената" (2007 г. ).

Паметта ни има способността да подбира хора, факти и събития, и вероятно прави това според ценностната ни система. Онова, което помним, разкрива и самите нас. Благодарение на разказите за Гетман усетих, , автопортрета " на всеки от събеседниците си, а всички те, заедно създават „ портрета " на творците от няколко поколения, на някои събития и факти от едно отишло си безвъзвратно време, в характеристиката на което черно и бяло се преплитат в една естествена връзка. Именно в това виждах смисъла от създаването на книгата, която сега тръгва към своите читатели.
МАРИЯ ГАЛИШКА -ВЛАДИМИРОВА
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^