Гении, лудост и слава - философи и мислители (ISBN: 9789544742669)

Гении, лудост и слава - философи и мислители (ISBN: 9789544742669)

Гении, лудост и слава - философи и мислители (ISBN: 9789544742669)

Описание
Ключови думиБиографии
Брой страници271

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Този многотомен \"интердисциплинарен\" труд обхваща целия спектър на човешкия дух, включвайки биографии на гениални композитори, художници, писатели, религиозни водачи и мислители, политици и пълководци, учени и изследователи, откриватели и изобретатели, социални реформатори и революционери.
Предлагайки богат избор от източници, авторите проследяват живота на над 300 гениални личности, без които европейската духовна и културна история би била немислима. След всяка биография следва патограма, както и психопатографска оценка, които не трябва да се разбират като съобщение за състоянието на болен, а много повече като опит гениалното да се допълни с човешкото. Концепцията на изследователите представя по нов начин взаимоотношенията между психопатологичното развитие и творческата дейност и дава възможност за по-широки мащаби в представянето и оценката на великите личности.
Вторият том представя прочути философи и мислители от Хераклит и Аристотел до Ръсел, Витгенщайн и Сартр.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^