Германската икономическа политика към България между двете световни войни 1919-1939 г (2012)

Германската икономическа политика към България между двете световни войни 1919-1939 г (2012)

Германската икономическа политика към България между двете световни войни 1919-1939 г (2012)

от 8,10 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиИстория, Военна история
Езикбългарски
Брой страници152

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

На фона на общото икономическо и политическо развитие на Германия в студията са изследвани еволюцията, методите и механизмите на икономическата й политика по отношение на България между двете световни войни. Проследено е постепенното и целенасочено изграждане на германската позиция в условията на настъпилите след края на Първата световна война политически промени в Европа. Разгледано е ранното възстановяване на търговските отношения, както и постепенното утвърждаване на Германия като първостепенен търговски партньор на България през втората половина на 20-те години на ХХ век. Показано е активизирането на германската икономическа политика в годините на световната криза и при нацисткото управление.
Обосновани са мотивите и целите на Германия в отделните периоди. От друга страна, са показани реакцията на България и последствията от тясното икономическо обвързване с нацистка Германия, както и отражението му върху икономическото развитие на страната.
Независимо от негативните последици, които има установяването на монополно положение на Германия у нас, провежданата от нея икономическа политика по отношение на страната ни се оказва от решаващо значение за общото развитие на България.
Изследването е направено предимно въз основа на документи от германски архиви, както и на българското Министерство на външните работи.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^