Глобалната епоха (2001)

Глобалната епоха (2001)
Описание
"Модерната епоха е стигнала своя край и вече е започнала глобалната епоха.

Глобализацията е най-значимата реалност и тема в съвременния живот и в съвременната социална теория от разпадането на марксистката система насам. Предизвикателството, което глобализацията отправя към съвременната история и теория, е също толкова фундаментално, колкото и неспирните опити да се разбере капитализмът като теория и като социална система.

Когато човешките същества поемат задължения към света като цяло, когато прегръщат ценности, разполагащи се в координатната система на земното кълбо, тогава можем да говорим за глобализъм.

Тази книга се занимава с това как да разберем настоящето като история, т. е. като част от един разказ, в който всички епохи са равни пред лицето на Бог. Ние сме в състояние да пишем за епохална промяна в миналото. Няма причини да се отрича възможността това да стане по отношение на настоящето".
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^