Глобални предизвикателства пред малките и средните предприятия (2011)

Глобални предизвикателства пред малките и средните предприятия (2011)

от 17,00 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЧуждоезична, Икономика, Икономика
Езикбългарски
Брой страници236
Тегло532

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В моногафята са представени синтетично резултатите от редица изследвания относно новите предизвикателства, пред които са изправени малките и средните предприятия в условията на все по-глобализиращата се световна икономика. Тези предизвикателства са най-разнообразни, доколкото зависят от спецификата на предприятието, сектора, пазара и институционалните условия в дадена страна. За целите на анализа те са обобщени в четири групи. Първата група е свързана с все по-нарастващата необходимост от съобразяване на дейността на малките и средни предприятия с международните стандарти, главно за управление на качеството, условията на труд и опазването на околната среда. Втората група се отнся до по-интензивното внедряване и използване на новите информационни и комуникационни технологии за целите на оптимизацията на вътрешните процеси и включването в е-бизнеса. Третата група е обединена от императива за иновациите, докато четвъртата група отразява натиска към все по-активна интернационализация. Тези четири групи предизвикателства представляват взаимосвързани фактори, които влияят върху растежа и успешното или неуспишното представяне на малките и средни предприятия. Те формират теоретичната рамка на изследването и практическата рамка, в която са принудени да оперират днес.
Книгата представлява интерес за студенти по стопанско управление и икономика, предприемачи, мениджъри, браншови асоциации, държавни агенции, отговорни за съставянето и провеждането на политики в подкрепа на развитието на малките и средни предприятия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^