Големите обувки (2006)

Големите обувки (2006)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиДетски, Литература, Младежка литература
Езикбългарски
Брой страници94

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

НЯКОЛКО ДУМИ ЗА КНИГАТА
Герой на книгата "Големите обувки" е десетгодишният Арис, по прякор Джепето, както го нарича неговият по-голям брат Минас. Арис е ученик в трети клас на началното училище, и не е "послушното" дете за пример от едно време. Той е разхвърлян, палав, върши онова, което иска, има дързостта да разследва неприсъщи за деца случки, не е покорен, не обнча бамя и карфиол.
Успоредно с това обаче, обичта и вярата в несправедливо обвинения в присвояване на фирмени средства негов баща го довеждат до конфликт с познати и непознати, более за приятелката си Лиза, обича кученцата.
Когато го предизвикат и реши "да се запъне" е в състояние да напише свободно съчинение с огромно въображение и да говори като родолюбец за своето родно място.
Какво в крайна сметка представлява книгата на Кика Пулхериу "Големите обувки"?
Това е детски роман, който показва как днешните деца изживяват съвременния свят, посредством простичкия, но и дълбоко преживян опит, който оставя дълбока следа у тях.
Този детски свят Пулхериу изгражда постепенно, пласт по пласт, с търпение, настойчивост и майсторство, като ни запознава с живи образи не само от света на децата, но и на възрастните. Този свят е съхранил цялата детска свежест и жизнерадост на невръстните си главни и второстепенни герои. Под тази повърхност на всекидневието обаче се разиграва разноликата, често пъти абсурдна драма на човека. Последната глава на романа не оставя никакво съмнение в това.
Дорос Теодулу
Филолог, Кипърски университет
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^