Големите трагедии (2002)

Големите трагедии (2002)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕнциклопедия
Езикбългарски
Брой страници322

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Нашите спомени са белязани от великите моменти, съставящи историята на човечеството. Те като жалони отбелязват пътя на нашата цивилизация кьм опознаване тайнствата на Вселената и човешките възможности.
Колекцията "Паметта на човечеството" представя и съживява основните етапи от съдбата на хората - събития, личности, процеси, открития, загадки, трагедии... Между документите от епохата, фотографиите, илюстрациите и живия текст вие ще почувствате събитията белязали развитието на човечеството. Описвайки човешките нещастия през вековете, "Големите
трагедии" налага логичния извод, че насилието, бедствията и конфликтите изпълват, както нашето съвремие, така и цялата човешка история. Воините, кланетата, земетресенията, гладът и болестите съпътстват човека от праисторически времена до днес. Мъдрост, философии, технически открития... не могат да променят лудостта на хората и човешкото безсилие пред лицето на природните стихии. Всъщност нашата епоха не с допринесла кой знае какво за същинския "прогрес" по отношение на някогашното "варварство". Хората от XX и XXI век нямат причини да се чувстват нито по-горди, нито по-унизени от своите предшественици.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^