Голямата игра Кн. 2: Светът на съзнанието или Гносисът и неговата същност (2015)

Голямата игра Кн. 2: Светът на съзнанието или Гносисът и неговата същност (2015)

от 9,00 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБългарска литература, Публицистика
Езикбългарски
Брой страници300

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

"През 2007 г. публикувах книгата "Голямата игра или Светът, в който живеем". Целта, която преследвах с нея, бе да бъдат разкрити и изобличени истините за Голямата игра - играта, която всеки от нас и цялото човечество води за съществуването и оцеляването си и същевременно за разбиране и осмисляне на истините за света и целите на живота. Настоящата книга "Светът на съзнанието или Гносисът и неговата същност" е следваща, втора подред книга за Голямата игра. Но докато първата беше насочена към развенчаването на мита за несъществуването на Голямата игра и разобличаването на нейните методи и средства, настоящата има за цел да разкрие същността на човека като природно и духовно същество, притежаващо способността да мисли, и как тези негови дадености се използват и се приспособяват за постигането на целите на Голямата игра.

Голямата игра е едно закономерно и обективно явление, пораждано от взаимодействието на процеса на оцеляване на човека и процеса на развитие на човешкото съзнание и интелект и на породения от тези процеси феномен на властта. Всеки от нас, независимо дали осъзнава това, участва в нея. За познание на истините за Голямата игра ние не разполагаме с нищо друго освен с нашето мислене, който факт предопределя и актуалността на темата за света на съзнанието и неговата същност. Нещо повече - каквито и други феномени и подходи да бъдат използвани, те ще са само опит за подмяна и манипулация, тъй като няма да са нещо друго, а продукт на човешкото съзнание и интелект. "

Кирил Соколов

----------------
Авторът е кибернетик и системен анализатор. Има практически опит от сферата на производство до външна търговия, от фирмения мениджмънт до инструментариума на властта - този на държавата, на финансовия капитал и на медиите. Опитите му да разбере светът, в който живеем го насочват към изучаване на древните и съвременни духовни учения и практики. Интересите му се простират от езотеризма до съвременната наука, от ролята на съзнанието и човешкият интелект в историята на човечеството до основните фрагменти на Голямата игра в нашето съвремие.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^