Голямата промяна (ISBN: 9789543218141)

Голямата промяна (ISBN: 9789543218141)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници440

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

В новата си книга Гейл Колинс (първата жена, оглавила издателския борд на Ню Йорк Таймс, автор на няколко бестселъра) проследява четиривековната история на американските жени, съвместявали различни социални роли - от куклички до слугини и от верни помощнички до... героини.
Тази епична творба, написано ясно, непретенциозно, но и с горчива ирония, се чете на един дъх. Авторката борави с богат документален материал: дневници, писма, статии и други подобни свидетелства на съвременници. Но ако по-ранните писмени свидетелства са по обясними причини дело най-вече на бели жени, Гейл Колинс дава изключително интересна фактологична и вълнуваща информация за представителките на другите етнокултурни общности (неслучайно изложението й започва с Покахонтас), за да ни представи не само промените в живота на американските жени от края на ХVI до началото на ХХI в. , но и по-мащабните преобразования, касаещи цялото американско общество. Пред нас се разкрива галерия от женски образи - богати и бедни, млади и стари, робини и... президентши, домакини и видни спортистки, авиаторки и астронавтки, които невинаги попадат в стандартните исторически изследвания.
Книгата се запомня и с това, че в нея изобилства не познатата феминистка реторика, а нагледните примери - портрети на най-различни жени, толкова пълнокръвни, сякаш са снети от натура. И които са много по-убедително от постоянно спряганите клишета...
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^