Гръцките митове - том I (2008)

Гръцките митове - том I (2008)
Описание
Ключови думиМитология, Религия
Езикбългарски
Брой страници400

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

„Гръцките митове\" - една изключителна книга, в която си дават среща увлекателният разказвач и проникновеният учен. Освен че е събрал и анализирал всичко, написано по темата до наши дни и е посочил всички известни му източници, Грейвз буди интереса на читателя и с редица свои оригинални тълкувания на много от спорните места.

Робърт Грейвз е роден през 1895 г. в Уимбълдън. Участва в Първата световна война като капитан. От 1926 г. е преподавател по английска литература в Университета в Кайро, но си изкарва прехраната и чрез писане на исторически романи: „Аз, Клавдий\", „Божественият Клавдий\", „Сержант Лам\", „Граф Велизарий\", „Жена за мистър Милтън\", „Продължавайте, сержант Лам\", „Златното руно\", „Те обесиха моя Свети Били\", „Островите на глупостта\". Автобиографичната му книга „Сбогом на всичко това\" още през 1929 г. се превръща в модерна класика. В — к „Таймс\" я приветства като „един от най-искрените автопортрети на поет, рисувани някога без разкрасяване\"; в същото време книгата е и изключително ценен документ за войната. Двете най-дискутирани книги на Робърт Грейвз са „Бялата Богиня\" - нов поглед върху поетическия порив и „Реставрираното християнско евангелие\" (заедно с Джошуа Подро) - едно повторно изследване на ранното християнство. Превежда Апулей, Лукан и Светоний и съставя първия модерен речник на гръцката митология, озаглавен „Гръцките митове\". Професор по поетика в Оксфорд от 1961 г. и хоноруван член на научното дружество в колежа „Сейнт Джон\" в Оксфорд от 1971 г. Робърт Грейвз умира на 7 декември 1985 г. на остров Майорка, където живее от 1929 г.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^