Гръцко-български бизнес речник (2004)

Гръцко-български бизнес речник (2004)
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиЕзици, Езици, Речници, Учебник
Езикбългарски
Брой страници136

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Настоящият гръцко-български речник е съставен и издаден с цел да улесни дейността на деловите кръгове от двете страни, тъй като тази дейност през последните десетилетия бе разширена значително и продължава да се разширява с бързи темпове.
Необходимостта от такъв речник се чувства осезателно от българските и гръцките бизнесмени, защото такова помагало до сега липсваше. Речникът обхваща и най-често употребяваните думи и изрази от банковите служители, митничарите, инвеститорите, индустриалците и други в ежедневната им работа. Той ще бъде полезно помагало и защото съдържа думи, които се използват в подготовката на различни документи, при поддържането на кореспонденция, при уреждането на арбитражни дела, както и при попълването на различни формуляри и бланки, които се изискват от банки, митници, застрахователни организации, данъчни служби и други.
Заинтересованите ще намерят и думите, използвани в преговорите за подписване на договори, при организирането на търговски сделки, като се започне с издаването на разрешителни за внос и износ, заготовката на стоката за експедиция, уреждането на качествения и санитарния контрол и необходимите сертификати, съответните митнически процедури и се стигне до освобождаването на доставката от получателя.
В речника ще намерите още и най-често употребяваната юридическа терминология при решаването на рекламационни и спорни казуси, при регистрирането на фирми и пр.
Речникът съдържа над 14 000 думи, термини и изрази.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^