Хаос от дисциплини (2004)

Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиПолитика, Социология
Езикбългарски
Брой страници318
Тегло485

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Алън Сика
Theory and Society, Vol. 30, April 2002
"Много неща могат да бъдат казани за тази книга, заради нейните иновативни концепции и отиващите до предел претенции, които произтичат от тях. Освен че се възхищава на очевидната храброст на автора и на подвижността на ума му, човек забелязва също и това, че тези плодове на дълготрайно размишление могат да послужат като подстрекателство, защото отвеждат внимателния читател към зони на изследване и теоретизиране, каквито не украсяват всекидневната дажба на мнозина социални учени. "
"Редът винаги ни създава комфорт, независимо колко далече се налага да го открием. "

Рандъл Колинс, Университет на Пенсилвания
Contemporary Sociology, Vol. 31, #2
"Темата на А. Абът е фракталната геометрия, приложена върху социалния живот... По-голямата част от книгата прилага този модел към интелектуалния живот и по-специално към фракции на американската социология от втората половина на двадесети век. Тези глави са най-проникновената социология на социологията, която някога е била писана, а така също те развиват някои принципи - или поне емпирични модели - на една фрактална теория на конфликта. "

Мартин Булмър, Университет на Съри
American Journal of Socioly, Nov. 2001
"... все пак това е книга изпълнена с открояващи се идеи, прозрения и проверими твърдения за развитието на социологията като академична дисциплина в Америка през последния половин век. Прочитането й ще е от полза за всички, които ги е грижа за дисциплината и ще даде изобилен материал за дисциплинарно самоосъзнаване. Абът пише добре и част от удоволствието се прие в лекотата, с която читателят е воден напред. "

Малкълм Уилиамс, Университет на Плимут
Etnic and Racial Studies, Vol. 25 #4, Sept. 2002
"През последните няколко месеца поне на мене ми се струваше, че мнозина вече бяха чели или в момента четяха тази книга. Че тя очевидно бе предизвикала такъв голям интерес не е изненадващо, тъй като тя е едновременно и интелектуално оригинална, и въвеждаща в социалните науки модното понятие за "фрактали". С освежаващо ясния си и понякога забавен стил книгата развива няколко прости идеи, но с известна задълбоченост. "
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^