Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиБизнес, Бизнес, Икономика, Икономика, Маркетинг
Езикбългарски
Брой страници264

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Това е истинска сензация в сферата на бизнес литературата и със сигурност ще оглави списъците на бестселърите по цял свят.
 
Живеем в икономически нестабилни времена.  Световните икономики стават все по-взаимно свързани и взаимно зависими. Благодарение на технологиите информацията се движи със скоростта на светлината. Глобализацията дава възможност на компаниите да внасят ресурси от различни части на света и съответно да изнасят продукцията си. Светът е малък. Както се казва, ако една пеперуда разпери крилца в Токио, тя ще повлияе на климата в Испания.
 
Глобалните финансови сривове са само едно от проявленията на икономическата турбулентност. Дори в нормални обстоятелства проявленията на нестабилността могат да бъдат усетени от икономическите играчи в дадена страна, индустрия, пазар или компания. Повечето компании обаче не са подготвени за това. Нестабилността първо се случва и чак тогава компаниите реагират.

Нашата книга предлага система за подготовка и управление на икономическата турбулентност. Нарекохме тази система Хаотика.  Компаниите, които съумеят да разберат Хаотика по-успешно, ще се справят с ескалиращите рискове и несигурност.   Нормалните условия на бизнеса са не стабилност и равновесие, а по-скоро риск и несигурност. Компаниите, сдобили се с разбиране на системата на хаотичността, действат по три начина:
1.  Разработват превантивна предупредителна система с цел предвиждане на обстоятелства, налагащи последващи реакции.
2.  Разработват сценарии за най-песимистичен и най-оптимистичен краен резултат.
3.  Планират предварително набор от стратегически подходи за всеки сценарии, което съответно ще намали уязвимостта им и ще увеличи положителните възможности.

Книгата съдържа реални примери на силни защитни техники и механизми.   Приложението им не е ограничено до големите корпорации. Всяка стратегическа бизнес единица и всяка продуктова група трябва да мислят и да планират условията на Хаотика. Тази концепция се прилага от редица изтъкнати компании - P&G и General Electric—а ние разработихме методология, която я прави приложима и полезна и за средните и малки фирми.  Превантивното предупреждение вече само по себе си е защита.  Силно се надяваме, че в сегашните турбулентни времена тази книга ще помогне на компаниите да понижат рисковете и да увеличат възможностите си.

На 23 септември 2009 г. Проф. Филип Котлър пристига за втора уникална лекция в България
Семинарът е под надслов „Как да контролираме кризата? И да спечелим от нея! и ще се проведе в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^