Хариша, царят на маймуните - книга 1 (ISBN: 9786197032017)

Хариша, царят на маймуните - книга 1 (ISBN: 9786197032017)

от 10,69 лв 3 оферти
Описание
Ключови думиДетски
Езикбългарски
Тегло552

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

За поредицата:
Хариша е детска приключенска поредица. Всяка история е от различно място на планетата. Марко Адамс е само на осем, но попада в невероятни ситуации, приключенията го следват на всяка крачка. Пустинята на Раджастан, саваната на Кения или джунглата на Малайзия – където и да отиде, Марко среща специални хора, непознати племена, диви животни и открива тайнствени знаци, които ще го отведат до Великото Знание.

Първа книга:
В първата книга от поредицата, Хариша, Царят на маймуните, Марко попада в красив дворец на стар Махараджа. Опасна ситуация отключва необичайна дарба у детето и така започва разплитането на послание от отдавна забравено предание. Тайнствените знаци се появяват сякаш за да поведат малкия герой на пътешествие-мисия.

Авторът:
Авторът Биляна Траянова е актриса, сценарист и продуцент на десетки документални филми. През 2006г. създава „Без багаж - една от най-популярните телевизионни програми в България. Поредицата за пътешествия „Без багаж се превръща в любимо и очаквано преживяване на стотици хиляди зрители от всички възрасти. Биляна отвежда аудиторията на далечни и непознати места, разкрива древни ритуали, гостува на непознати етноси, намира приятели, както в оризищата на Бирма, така и в дворците на Махараджите в Раджастан. Синът и слуша в захлас екзотичните приказки след всяко завръщане. Така се ражда идеята и за поредицата Хариша, истински сериал за приключения, екзотика и спиращ дъха екшън.
…. .
Повече за ХАРИША:

Хариша е създадена като \"активна книга. Това е книга, която вдъхновява детето да твори, да мисли, да създава проекти, да изследва. Общуването с книгата не спира след като детето прочете историята.

Всяка книга е изградена от три компонента: приключенска история на Хариша в непозната точка на света; наръчник за оцеляване – съответно в пустинята, джунглата, саваната; и др. Читателят получава и ценни съвети за това, кое е приемливо или не в съответната култура. В края на всяка книга детето ще открие страници, на които може да си води записки за нещата, които допълнително е открило по темите (например: по какво се различават азиатските женски слонове от африканските – детето открива, че само африканските имат бивни), да поставя снимки – или… да сътвори свой собствен проект – Дневник на изследователя.

Книгата е много подходяща за деца между 6 и 13 години. В зависимост от възрастта – книгата може да бъде предоставена за самостоятелно четене или четене от родител. Темите в историите за Хариша са много и разнообразни:

Познавателни (научно-популярни; екология; животински и растителни видове; култура и етноси на различни народи; и др. )
Възпитателни (добродетели; ценности; чувства)
Изследователски – археология; палеонтология; и др.
Целта ми като автор, и най-вече като майка, е да дам прекрасна насока на един изпълнен с вълнуващи въпроси разговор между деца и родители, а именно – приключения, екзотика, опазване на природните богатства, толеранс между религиите и много други. Убедена съм, че книгата ще допадне и на възрастните читатели. Хариша е прекрасна възможност за споделяне на знания, мечти, жажда са пътешествия и стремеж да твориш добро.

Целта на проекта ми е да вдъхнови колкото се може повече деца да четат; да бъдат изследователи; да вярват, че светът е добър и достъпен; да повярват, че опазването на природата зависи от тях; че могат да помогнат; да бъдат любопитни и любознателни; да се чувстват свободни да мечтаят... да бъдат себе си!

Всяка книга е пътешествие до далечно, екзотично място; среща с непознати етноси, животни и растителни видове; шамани; археолози; мъдреци. Четеш и пътуваш! Четеш и трептиш от вълнение! Четеш и политаш от вдъхновение за приключения и познание! Това е Хариша!

Биляна Траянова
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^