Хариша в подземния град - книга 5 (2013)

Хариша в подземния град - книга 5 (2013)

от 13,49 лв 3 оферти
Описание
Този път малките читатели ще отпътуват с любимия си герой за вулканичните земи на Кападокия. „Хариша в подземния град е посветена на една много сериозна тема – търгуването с екзотични животни.

Преди време реших да зарадвам сина ни с домашен любимец – папагал от красивата порода Австралийска розела. Птицата прекара у дома много тъжни дни – униваше все повече и повече, спря да пее, по всичко личеше, че е сериозно депресирана. Докато детето ми не ме разтърси една сутрин с настоятелната молба да откараме Гъливер в зоопарка, където поне ще има приятели. Толкова засрамена се почувствах! Детето ми беше проумяло изконни истини за свободата, радостта от живота, приятелството и любовта, а аз тичах улисана в лудото темпо на ежедневието си и бях допуснала ужасна грешка. Потърсихме съдействието на столичната зоологическа градина и отнесохме клетката с тъжното птиченце там. Днес Гъливер е сред свои, отново пее и лети, макар не в Австралийските гори, но поне има къде да разпери криле и да срещне себеподобни, с които да поиграе. Тази история остана да тлее в душата ми. Докато не реших, че е още един важен урок, за който трябва да разкажа на своите малки читатели. Така се роди историята за Хариша, който търсейки значението на поредния символ, появил се на картата, попада в подземията на град-лабиринт, изкопан в недрата на вулканичната пепел. Спътник на детето става малък гекон, останал сам-самичък в цяла Кападокия, заради търговците на екзотични животни, които са отнесли цялото му семейство и всички приятели. От това ново познанство се разгръщат теми като: как да познаем истинското приятелство, какво са добрите дела и много други. Динамиката на действието понася читателя в задъхващо приключение, чрез което децата ще се докоснат до вълнуващи подробности от културата на Кападокия, ще научат за живота на древните, обитавали тези места и изкопали подземните градове, ще открехнат вратата към тайнствени послания за извънземен живот.

Биляна Траянова
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^