Хималаите (ISBN: 9789543211494)

Хималаите (ISBN: 9789543211494)
Описание
Ключови думиПолитика, Публицистика

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тази книга е размишление върху политическия преход в България през 1990-2005 г. В нея са събрани публикувани в пресата статии по различни поводи, но подборът е с оглед на възможността да видим прехода в неговата цялост. Статиите несъмнено са полемични, те отразяват гледната точка на автора и не претендират да дават една последователна, методична и детайлна картина на политическия дебат през последните петнадесет години. Напротив, те са само парченца от голямата мозайка на дебатите, споровете, наставленията и поученията, направени от различни гледни точки в това динамично за България време.
Книгата позволява да възстановим спомените, да опресним впечатленията или да си създадем представа - всичко зависи от това, на какво сме били лично свидетели - за събитията, започнали през ноември 1989 г. и развили се противоречиво и бурно. Връщайки се към тях си даваме сметка, че времето е пресяло значителна част от тях, много от случилото се и смятано за важно през 1990, 1994 или 1997 г. вече е изгубило значението си на централна тема в политическия дебат. Но има и събития, дебати, проблеми, които е редно да напомняме, за да извличаме непрекъснато поуки от натрупания ни опит.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^