Хирургично лечение на простатния карцином (2013)

Хирургично лечение на простатния карцином (2013)

от 31,50 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници554
Тегло1108

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Лечението на простатния карцином е един от най-актуалните проблеми на урологията през последните години. Независимо че заболяването е било обект на много клинични и експериментални проучвания, все още съществуват различни предположения за причините за появата и развитието му, като за най-вероятна сред тях се смята хормоналната теория.

Положителното е, че възможността диагнозата да се постави по-рано и болните да се лекуват навреме, се увеличава с въвеждането на новите лабораторни, апаратурни и инструментални методи на изследване. Лечението с нови препарати и оперативни методи също така се отразява благоприятно върху прогнозата на заболяването.

Монографията на доц. Ал. Хинев "Хирургично лечение на простатния карцином" е широкомащабно проучване на проблема. Наред с хирургичното лечение, в нея подробно се разглеждат и теми, свързани с ранната диагноза, лабораторните, апаратурни и инструментални методи на изследване. В монографията са представени всички съвременни хирургични методи: радикални, експериментални и палиативни. Детайлно са описани топографската анатомия на малкия таз и най-новите оперативни техники, както на отворените, така и на лапароскопските и робот-асистирани лимфаденектомия и радикална простатектомия. Разгледани са следоперативните усложнения и методите на тяхното лечение, онкологичните резултати в отделните рискови групи, както и следоперативните методи за проследяване и контрол.

Монографията е богато илюстрирана, което улеснява възприемането на съдържанието. Тя е предназначена предимно за уролози, но може да бъде полезна и за студенти, както и за шижирок кръг от специалисти.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^