Хирургия. Клинична хирургия т. II (2005)

Хирургия. Клинична хирургия т. II (2005)

Хирургия. Клинична хирургия т. II (2005)

от 59,95 лв 2 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  
Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници480

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Представеният учебник има две части. В първия том, озаглавен "Основи на хирургията", вниманието е насочено към проблеми с основополагащ характер за разбирането на хирургичните заболявания. Наред с това са включени въпроси от областта на генетиката, имунологията, трансплантологията, както и юридически проблеми. разбирането на които става задължителна необходимост за правилното поведение, диагностика и лечение при хирургична патология. Вторият том е озаглавен "Клинична хирургия", тъй като в него са отразени съвременните познания от клиничното изучава не на болестни единици, станали предмет на профилирани области от хирургията. По този начин учебникът придобива комплексен характер и може да служи за ръководство при обучението не само на студенти по медицина от III, IV и V курс, но и на студенти по стоматология, а и на млади лекари, чиито интереси са насочени към хирургичните специалности. Разширеният обем на учебника отразява необходимостта от промени и обновяване на учебната програма за студенти и специализанти. Включен е широк кръг от автори -университетски преподаватели. Привлечени са специалисти и капацитети по отделната проблематика, с цел максимално отразяване на новостите и придобиване на характер на практическо ръководство, полезно и за обучението, и за ежедневната работа.
Хирургията преживява изменения в две посоки. От една страна тя все повече се фрагментира. Това е свързано със задълбоченото детайлно изучаване на заболяванията на отделните органи и системи на човешкото тяло. Разширяващият се кръг на познанията доведе до обособяването на хирургията, неврохирургията и лицево-челюстната хирургия като основни специалности, а на съдовата, сърдечната, гръдната, детската, пластично-възстанови
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^