Хирургия на медиастинума, хранопровода и диафрагмата (2010)

Хирургия на медиастинума, хранопровода и диафрагмата (2010)

Хирургия на медиастинума, хранопровода и диафрагмата (2010)

от 16,20 лв 4 оферти
Упътване до адрес:
Предложен маршрут:  

Още оферти

Описание
Ключови думиМедицина
Езикбългарски
Брой страници152

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Доц. д-р Емил Йосифов Аструков е роден в София в семейство на лекари. Учи в Първа английска езикова гимназия, а след това завършва Висшия медицински институт - София. С конкурс постъпва в Катедрата по гръдна хирургия на Медицинска академия. Изминава пътя от стажант-асистент, асистент, старши асистент, главен асистент и доцент в Клиниката по гръдна хирургия.
Преподава на студенти (български и чуждестранни) и лекари. Защитава дисертация на тема: "Клиника, диагностика и хирургично лечение на хиаталните хернии". Специализирал е в Русия (Москва), Украйна (Киев), Франция (Париж) и Израел (ТелАвив). Владее английски, френски, руски, испански език. Внедрил е няколко операции, които преди него не са прилагани в България (с известни модификации): операцията на Hill при плъзгащи се хиатални хернии, операцията на Thai при стенозиращ рефлукс-езофагит, резекция на 1-ви трахеален пръстен и резекция на крикоид при резекционната и пластичната хирургия на трахеята. Има над 100 научни публикации. Републикански консултант по гръдна хирургия.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^