Хитлер и тайните общества (2012)

Хитлер и тайните общества (2012)
Описание
Ключови думиБиографии
Езикбългарски
Брой страници224

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Тегло 0.290 кг

Как Хитлер започва да мисли, да въплъщава Върховното същество, избрано да прочисти човечеството и да го поведе по бляскавия път, озарен от светлината на арийската раса?
Това се опитва да обясни тази книга.
Как Адолф Шикългрубер, младежът, провалил се на всички изпити, войникът, недостигнал чин, по-висок от ефрейтор, успява да се превърне във Фюрера, обожаван от 60-милионен народ? Кой всъщност е сътворил Хитлер?
Отговорът поне отчасти се съдържа във връзките му с различни окултни общества. Като млад художник във Виена той става член на Ордена на Новия храм, а след Първата световна война се присъединява към Обществото \"Туле\", в чиято доктрина се преплитат идеите на тамплиерите, илюминатите, тевтонците и розенкройцерите, на Поклонниците на Слънцето, на Обществото \"Златната зора\", на Обществото \"Врил\", на античната Атлантида и мита за Крайния север и чистата раса, а целта му е да добие власт над света чрез познанието на големите тайни в историята.
И макар че след като става канцлер на Третия райх, Хитлер се избавя от по-раншните си наставници начело с Дитрих Екарт, и дори през 1937 г. забранява тайните общества, той все пак продължава да се допитва до астролози и магове, чиито предсказания влияят на политическите му решения.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^