Хомеопатия от А до Я (2010)

Хомеопатия от А до Я (2010)
Описание
Ключови думиЗдраве, Здраве
Брой страници286

Виждате грешка в описанието или таблицата? Сигнализирайте ни!

Докторе, кажете ми...
Скоро ще заминавам на почивка. Какви хомеопатични лекарства трябва да взема със себе си, защото съм алергичен към слънцето?
Ако през почивните дни синът ми отново вдигне температура, какво мога да му дам докато очаквам понеделника, за да се свържа с вас?
Хомеопатията лекува ли всички болести?
Дълго време се колебах преди да дойда при вас, защото ми казаха, че ако прилагам хомеопатично лечение, ще трябва да спра лекарството, което вземам за кръвното налягане. Така ли е?
Къде да намеря лекарствата, които ми предписахте?
Съществуват ли хомеопатични лекарства срещу главоболие, болки в гърлото, проблеми със стомаха, безсъние и т. н. , защото не искам да вземам повече други лекарства?
Хомеопатията е лечение с билки, нали?
Отдавна ли съществува хомеопатията?
Правят ли се научни проучвания в хомеопатията?
И т. н.

Ето примерни въпроси, които ми се задават всекидневно вече повече от 25 години. Без да се брои: „Кога ще издадете един наръчник, за да можем да се лекуваме и по-самостоятелно?

За да отговоря на множеството въпроси, поставяни от пациентите ми, независимо дали са на „ти или не с хомеопатията като цяло и с хомеопатичните лекарства в частност, опирайки се на последните открития на медицинската наука, написах настоящата книга. Исках съветите за самостоятелно лечение да бъдат толкова опростени, ясни, точни и надеждни, колкото и тези, които давам на пациентите си по телефона. За всеки един случай съм включил: основните симптоми, даващи основание за приемането на едно или друго лекарство, точните наименования на медикаментите и тяхната дозировка (5 гранули, десет гранули и т. н. ), честотата на приемането им и продължителността на лечението. В случай че симптомите продължават, разбира се, трябва да се консултирате с Вашия лекар...

Тази книга Ви предлага практични хомеопатични съвети, които допълват задължителната консултация с лекар и могат да бъдат изпълнявани с помощта на Вашия фармацевт.

Всички рубрики са класирани по азбучен ред, за да се осигури незабавен достъп до търсената информация.

Най-честите заболявания или поводите за консултация са придружени от съвети, които позволяват по-добро проследяване на симптомите и откриване на подходящото хомеопатично лечение, докато се изчаква за консултация.

Основните хомеопатични медикаменти са представени с техните клинични индикации.
Обяснени са специфични за хомеопатията термини.
Мнения
Задайте въпрос

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.

^